4 Temmuz 2012 Çarşamba

ISPANAKLI ELDE AÇMA BÖREK

ISPANAKLI ELDE AÇMA BÖREK

Hamuru İçin:



* 3 yumurta (birinin sarısını üzerine ayırın)

* Bir yemek kaşığı yoğurt

... * Bir paket kabartma tozu

* Yarım çay bardağı sıvıyağ

* Tuz

* Aldığı kadar un

İçi İçin:



* Ispanak

* Beyaz peynir

* Kurusoğan

* Maydonoz

Hamurun malzemelerini su ekleyerek kulak memesi kıvamında yoğurun. İçi için temizlenmiş yıkanmış ıspanakları doğrayın. Bolca kurusoğanı sıvıyağda hafifçe sararana kadar kavurun. Soğuyunca ıspanakları, maydonozları ve beyaz peyniri ekleyin. Biraz da tuz serpin, peynirin tuz oranına dikkat edin.



Hamuru bezelere ayırıp açın. Her bir bezeye önce biraz sıvıyağ gezdirin, sonra iç harçtan serpin. Açtığınız yufkanın her iki ucundan ortaya doğru rulo yapın, ortada buluşturun. Sonra gül böreği gibi sarın, yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye peşpeşe serin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, yine azıcık yağ gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin. Güzelce kızardığında alın, afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder