4 Temmuz 2012 Çarşamba

ÇİN BÖREĞİ

ÇİN BÖREĞİ

Malzemeler:

4 yufka

1 küçük kase kıyma 200 gr kadar..

1 kase bezelye

3 havuç

1 soğan

2 tane kırmızı biber

tuz,karabiber ,kimyon,1 yemek kaşığı domates salça,birazda biber salçası

galeta unu ve 2 yumurta yufkaları bulamak için.

2 yumurta akı ve galeta unu ,yufkalrın üzerine sürmek için.

sıvıyağ ve yumurta akını iyice çırpın.

1 yufkayı 6 parça üçgen şeklinde kesin.( 1 Yufkadan 3 börek sarılıyor)

iki kat üçgeni yaglayıp ,,iç harcı koyarak sigara böreği şeklinde fazla sıkmadan sarın.

içi harcı için:1 soğanı zeytinyağında soteleyin,,içine kıymayı ve salçasını ekleyin.

bezelyeyi,havucu,biberi,bütün olarak bir kenarda haşlayın,,ve doğrayın.

kavrulan iç harcın içine ilave edin.

baharatları koyun,altını kapatın.

sardığınız börekleri önce çırpılmış yumurta akına sonra galeta ununa bulayın,,

yağlı kağıt sarılmış tepside ,180 derecede 25 dadika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder