4 Temmuz 2012 Çarşamba

Konyanın meşur etli ekmek tarifi kardelenruyasi


[Resim: 85thm.jpg]



KONYANIN MEŞHUR ETLİEKMEK TARİFİ



KONYANIN MEŞHUR ETLİEKMEĞİ

Konya'nin meşhur etli ekmeğini bilmeyen yoktur şüphesiz. Konya'da yaşayan biri olarak, etli ekmeği bloğuma koymadan duramadım bende. Etli ekmek, bildiğimiz mayalı ekmek hamurundan yapılan bir çeşit pide aslında. Bezelere ayrılan hamurun üzerine kıymalı harçtan konur. Fırına vermeden önce hamur iyice uzatılarak 80-100 cm boyuna kadar getirilir. Etli ekmeğin en önemli özelliği hamurunun incecik çıtır çıtır olmasıdır. Etli ekmek yazın közlenmiş sivri biber, kışında doğranmış turp ve ayranla servis edilir.







Malzemeler :

5 Su Bardağı Un

2.5 Su Bardağı Su

1 Tatlı Kaşığı Tuz



f0İç Malzemesi için:

500 gr Kıyma

2 Soğan

Karabiber , Tuz

1 Çorba Kaşığı Tereyağı



Hazırlanışı :

Bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan yumruk büyüklüğünde 20 küçük parça koparın. Her parçayı teker teker küçük birer daire şeklinde açın.



İnce doğranmış soğanı kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Hazırlanan iç malzemesinden bir iki kaşık yuvarlak hamurun yarısına yayın, diğer tarafı üzerine kapatın. Hamur ve malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.



Teflon tavada veya sacda hamurları önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder