3 Temmuz 2012 Salı

Hindi kapama nasıl yapılır?

Malzemeler:



1 adet soğan (yemeklik doğranmış),

4 parça hindi eti,

2 su bardağı pirinç,

6 adet taze soğan, karabiber, tuz.''



Yapılışı: ''Yemeklik doğranmış soğanlar 1 çay bardağı su ile suyunu çekene kadar kavrulur. Hindi etleri eklenir üzerine tekrardan tencerenin yarısına kadar su eklenir. Etler pişirilir. 2 su bardağı pirinç ayrı bir yerde yağ ile kavrulur ve tuz eklenir. Kavrulduktan sonra cam tepsiye dökülür. Üzerine karabiber serpilerek parça etler üzerine konulur. Suyu da üzerine dökülür. 6 adet taze soğan doğranır üzerine serpilir ve tuz eklenip 180 derecelik fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder