3 Temmuz 2012 Salı
Guvecte turlu
Malzemeler:
1.Kuru soğan
2.Domates
3.Patlıcan
4.Patates
5.Kuşbaşı et
6.Konserve bezelye
7.Tuz, katabiber
8.Tereyağı veya sıvıyağ
9.1 Çorba kaşığı salça
10.İsteğe göre mantar
Hazırlanışı:
1.Bütün malzemeleri istediğiniz şekilde doğrayın.
2.Salçayı ve minik minik doğradığınız tereyağını, tuz ve karabiberi de ilave edip hepsini güzelce harmanlayın ve güvecinize doldurun.
3.Varsa kapağını kapatın, yoksa bir aluminyum folyo ile kapatıp fırına verin.
4.Büyük bir güveç normal fırında yaklaşık 3 saat sonra pişmiş oluyor.
5.Küçük güveçleri etler tel tel ayrılıncaya kadar pişirin.
6.İsteğe göre servis yapmadan kaşar peyniri rendesi ekleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder