4 Temmuz 2012 Çarşamba

Patlıcanlı Arnavut Böreği

MALZEMELER:



1 tane yumurta



1 çay bardağı YONCA sıvıyağ



1/4 paket yaşmaya(10 gram)



14 büyük servis kaşığı un



Ilık su



2 tatlı kaşığı tuz



2 tatlı kaşığı tozşeker



İç Malzemesi İçin:



300 gram kıyma



2 tane patlıcan



4,5 tane sivribiber



1,2 tane domates



2 tane soğan



1 tatlı kaşığı salça



Tuz



Karabiber



YONCA sıvıyağ



Diğer Malzemeler:



150 gram tereyağı veya margarin



1 çay bardağı YONCA sıvıyağ



YAPILIŞI: Önce iç malzemesini yaparak işe başlayalım.Bir tavaya sıvıyağı koyup doğranmış soğanı ekleyelim.Yarı kavrulan soğana kıymayıda ekleyip birlikte kavuralım.Kavrulunca içine minik küp doğramış patlıcanı ve minik doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Patlıcanlar iyice kavrulunca içine doğranmış domates,salça,tuz ve karabiber koyup domatesler suyunu çekene kadar kavuralım. Altını kapatıp soğumaya bırakalım.



İç soğuyunca margarin veya tereyağını eritip sıvıyağıda ekleyip soğumaya bırakalım.Hamur yoğurmak için yoğurma kabına unu koyalım.Ortasını açıp ortasına sıvıyağ,yumurta,tuz,şeker,maya ve biraz ılık su koyup yoğurmaya başlayalım.



Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar su ilave ederek yoğuralım.Yoğurduğumuz hamuru 14 bezeye ayıralım. Bezeleri 4,4 ve 6 tane olacak şekilde ayıralım. İlk dörtlü grubu merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Aralarını margarin sıvıyağ karışımıyla yağlayıp üst üste koyalım.Tepsi büyüklüğünde açalım. Tepsiye yerleştirelim.



Üstüne harcın yarısını yayalım. Diğer 4'lü grubu aynı şekilde açıp harcın üstüne yerleştirelim. Kalan harcı hamurun üzerine yayalım. Diğer 6'lı hamuruda aynı şekilde açıp son kat olacak şekilde tepsiye döşeyelim. Üzerine kalan sıvıyağlı margarin karışımını sürüp ısıtılmış orta ısılı fırında pişirelim. Sıcak veya ılık servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder