6 Temmuz 2012 Cuma

kifla tarifi kardelenruyasi

[Resim: 4fv3r.jpg]



Malzemeler



8 Su bardağı un

- 1 su bardağı şeker

- 1 su bardağı sıvı yağ

- Yarım kilo süt

- 1 çay kaşığı tuz

- Yarım paket yaş maya

- 1 Adet yumurta

- Marmelat



Kifla Tarifimizin Hazırlanışı

Mayanın üzerine ılık su ilave edin. Şekere de una eklemeden önce çok az ılık su ilave edin. Böylece daha çabuk eriyecek ve mayalanacaktır. Unu derince bir tepsiye alın ve üzerine şekeri, tuzu ve mayayı ilave ettikten sonra yağı ilave edin ve azar azar sütü ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Süt yetmezse ılık su ya da un yetmezse un da ekleyebilirsiniz. Ve hamuru mayalanıncaya kadar bekletin. Hamuru ufak toplar halinde elinize alıp bir tabağın içinde daire şekli verin ve içine marmelat koyun. Hazırladığınız kiflaları tekrar KABARMASI için bekletin. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp 175 derece fırında 15-16 dakika kadar pişirin.sevis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

[Resim: 47dt5.gif]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder