Malzemeler:
1 paket küçük krema (200 gr)
3 yumurta akı
1 çorba kaşığı toz şeker
2 paket kakaolu bisküvi
öbc su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı damla çikolata
2 çorba kaşığı iri çekilmiş fındık
1 adet limon kabuğu rendesi
Üzeri için: hazır çikolata sosu
Hazırlanışı:
Kremayı 5 dakika mikserle karıştırıp buzdolabında bekletin. Yumurta aklarını 1 çorba toz şekerle 10 dakika çırpın sonra cezvede yarım su bardağı şeker ve suyu kaynatıp ılıyınca yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin ve çırpma işlemine devam edin. İri kırılmış bisküviyi ve bütün malzemeleri buzdolabında beklettiğiniz kremayı da ekleyip iyice karıştırın dikdörtgen bir kalıba streç film ile kaplayıp karışımı kalıba yayın, donması için buzlukta 2. 3 saat bekletin. Servis yaparken üzerine çikolata sos gezdirip servis yapın.
Aşçının notu: Pasta buzluktan çıkınca hemen eridiği için hemen servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder