4 Temmuz 2012 Çarşamba

Domatesli Poğaça

Domatesli Poğaça



Yarım paket yumuşak margarin

2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt

2 yumurta - 1 tanesinin sarısı üzerine

1 orta boy haşlanmış patates rendesi

1 büyük çiğ domates rendesi

3 adet ince kıyılmış yeşil köy biberi

Yarım çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket insent maya

Aldığı kadar un



Üzerine



Çörek otu



Yapılışı



Bir miktar un, maya ve tuz ile karıştırılır.

Diğer malzemeler diğer tarafta iyice karıştırılır.

Un ve tüm malzemeler birlikte yoğurulur.

Un ilavesi yapılır yumuşak bir hamur elde edilir.[domatesten dolayı hamur biraz yapışkan oluyor]

20 dk mayalandırılr.

Hamurdan istenilen büyüklükte poğaçalar yapılır.

Tepsiye dizilir.

Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.

Tepside 20 dk mayalandırılır.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.



Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder