6 Temmuz 2012 Cuma

Elmali kolay tatli


Malzemeler: 3 adet elma, 3 çorba kaşığı krema, 1 su bardağı soğuk süt, 1 paket toz krem şanti, 8 adet iyice ufalanmış pötibör bisküvi, 2 çorba kaşığı dövülmüş badem

Süslemek için: 2-3 adet çilek, 4 çorba kaşığı çilek reçeli



Yapılışı:

Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardığınız elmaları rendeleyin. Krema ile beraber blenderden geçirin. Diğer tarafta soğuk sütle krem şantiyi mikserle çırpın. İçine elmalı karışım, bisküvi ve bademi katıp iyice karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz yuvarlak bir kalıbın içine hazırladığınız harcı boşaltın. Üzerini kapatıp, buzlukta en az 2 saat bekletin. Servis tabağına çıkardıktan sonra üzerini çilek ve reçelle süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder