40 Dakika
Porsiyon basina 220 Kilo kalori
4 Kişiliktir
MALZEMELER
2 adet kabak (250 gram)
24 adet temizlenmiş jumbo karides (kabukları ve kuyruğu alınmış)
14 dilim çemensiz hindi pastırması
5 dilim tost ekmeği
2 adet domates
Galeta unu
Maydanoz
Fesleğen
Biberiye
Sızma zeytinyağı
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Kabakları iyice temizleyip 24 adet ince şerit elde edecek şekilde uzun- lamasına dilimleyin. Karideslerin ka- buklarını ve kuyruk kısımlarını alıp bol suda iyice yıkayıp temizledikten sonra hazırladığnız kabak dilimleriyle rulo şeklinde sarın.
Çemensiz hindi pastırmasını da ka- bakların üzerine sarıp 8 adet kürdana üçer adet hazırladığınız karidesli sar- maları yerleştirin. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Karidesleri yağlı pi- şirme kağıdı serdiğiniz tepsiye aralık- larla dizin.
Blender da tost ekmeklerini fesle- ğen, biberiye, maydanoz, zeytinyağı, bir tutam tuz ve karabiber ile ekmek kırıntısı görüntüsü alana kadar çekin. Karışıma galeta ununu da ekleyip ka- rıştırın. Fırın tepsisine aldığınız kari- desli sarmaların üzerine tost ekmeğin- den yaptığınız pane harcını serpiştirin ya da karidesleri bu karışıma bulayın. Karideslerin yanına halka şeklinde ke- silmiş domatesleri de dizin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırın- da 7 dakika ya da ızgara üzerinde 3 dakika her iki tarafını da pişirin. Fesle- ğen yaprakları ve domates dilimleri ile sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder