3 Temmuz 2012 Salı

pane karides şişleri,ana yemekler

40 Dakika

Porsiyon basina 220 Kilo kalori

4 Kişiliktir



MALZEMELER

2 adet kabak (250 gram)

24 adet temizlenmiş jumbo karides (kabukları ve kuyruğu alınmış)

14 dilim çemensiz hindi pastırması

5 dilim tost ekmeği

2 adet domates

Galeta unu

Maydanoz

Fesleğen

Biberiye

Sızma zeytinyağı

Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI

Kabakları iyice temizleyip 24 adet ince şerit elde edecek şekilde uzun- lamasına dilimleyin. Karideslerin ka- buklarını ve kuyruk kısımlarını alıp bol suda iyice yıkayıp temizledikten sonra hazırladığnız kabak dilimleriyle rulo şeklinde sarın.

Çemensiz hindi pastırmasını da ka- bakların üzerine sarıp 8 adet kürdana üçer adet hazırladığınız karidesli sar- maları yerleştirin. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Karidesleri yağlı pi- şirme kağıdı serdiğiniz tepsiye aralık- larla dizin.

Blender da tost ekmeklerini fesle- ğen, biberiye, maydanoz, zeytinyağı, bir tutam tuz ve karabiber ile ekmek kırıntısı görüntüsü alana kadar çekin. Karışıma galeta ununu da ekleyip ka- rıştırın. Fırın tepsisine aldığınız kari- desli sarmaların üzerine tost ekmeğin- den yaptığınız pane harcını serpiştirin ya da karidesleri bu karışıma bulayın. Karideslerin yanına halka şeklinde ke- silmiş domatesleri de dizin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırın- da 7 dakika ya da ızgara üzerinde 3 dakika her iki tarafını da pişirin. Fesle- ğen yaprakları ve domates dilimleri ile sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder