3 Temmuz 2012 Salı

cag kebabi tarifi kardelenruyasi




[Resim: 80xu2.jpg]





Cağ Kebabı Nasıl Yapılır



Kebablar arasında en sevdiklerimden olan cağ kebabı nasıl yapılır hep merak etmiştim. Bugün ustasından öğrendim ve sizlerle paylaşıyorum. Şimdiye kadar cağ kebabı yememişseniz kesinlikle bir kebapçıda tatmanızı tavsiye ediyorum. Bakalım bu yurdumun güzel lezzetlerinden cağ kebabı nasıl yapılıyormuş.



Cağ Kebabı İçin Gereken Malzemelerimiz :



1 adet orta boy soğan



Yarım bardak yoğurt



Bir-iki tutam tuz ve karabiber



5 adet domates



8 adet yeşil biber



1 adet kuzu budu



Not : kuzu budunda yağ ve sinir olmamalı.







Cağ kebabı yapımı :



Kuzu budumuzdan küçük parmak kalınlığında dilimler kesilir. Karabiber, tuz, yoğurt ve soğanımızı doğrayıp kesmiş olduğumuz et ile birlikte 1 gün terbiye edin. 24 saat geçtikten sonra etlerimizi şişlere takın ve kısık köz ateşinde çevirmeye başlayın. Pişen kısımları küçük kuşbaşı gibi dilimler halinde keserek servis edebilirsiniz. Cağ kebabının kendine has minik şişleri vardır onlar ile yanında pişmiş domates ve lavaş ile servis edilir AFİYET OLSUNSmile)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder