3 Temmuz 2012 Salı

Tavuk Kroket

Malzemeler

300 gr tavuk göğüs eti

3 adet taze soğan

1 yumurta

öbd su bardağı süt

3 çorba kaşığı galeta unu

1 su bardağı ufalanmış ekmek içi

4 dal kıyılmış maydanoz

1 çay kaşığı kekik

3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi

Tuz

Kızartmak İçin

Sıvıyağ

Yapılışı

1. Tavuk etinin derisini çıkarıp haşlayın.

2. Haşladıktan sonra mutfak robotundan geçirin.

3. Ekmek içini 1 su bardağı sütle yumuşatın ve taze soğanlarla maydanozu ince kıyıp üzerine ilave edin.

4. Ekmek içli bu karışımı püre haline getirdiğiniz tavuklara ekleyip karıştırın.

5. Yumurta, kaşar peyniri, tuz ve kekiği ilave edip yoğurun.

6. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak şekil verin ve her birini galeta ununa bulayın.

7. Sıvıyağı tavada kzıdırın ve galeta ununa buladığınız kroketleri bu yağda kızartın.

8. Kağıt havlu serili bir tabağa çıkartarak fazla yağını çektirin.

9. Fazla yağını çektirdikten sonra maydanozlarla süsleyerek servis edin.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder