3 Temmuz 2012 Salı

Kanarya kebabı

Yarım kg. tavuk kuşbaşı

1 adet iri kuru soğan

3 adet sivri biber

2 adet orta boy domates

6 diş sarımsak

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru İçin;

2 adet orta boy patates

1 adet yumurta

1 adet küçük kuru soğan

1 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yarım tatlı kaşığı karabiber

Yarım tatlı kaşığı karbonat

Yarım tatlı kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

Kızartmak İçin;

8 çorba kaşığı zeytinyağı





# İlk işlem olarak patatesler haşlanır, rendelenir, yoğurma kabına aktarılır. Üzerine rende soğan, yumurta, yoğurt, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber eklenir, parmak ucuyla karıştırılır.

# Üzerine bir miktar un ve karbonat katılır, karıştırılır. Daha sonra azar azar un eklenir, orta sertlikte bir hamur yapılır. Üzeri kapatılır, dinlenmeye bırakılır.

# Bu arada tencereye 3 çorba kaşığı zeytinyağı konur, orta ateşte ısınınca ince doğranmış kuru soğan atılır.

# Soğan şeffaflaşınca tavuk kuşbaşı ve iri doğranmış sivri biber eklenir, harlı ateşte 5 dakika kadar kavrulur.

# Daha sonra küp şeklinde doğranmış domates ve tuz ilave edilir, su konmadan tencerenin kapağı kapatılır, kısık ateşte yarım saat pişirilir.

# Dinlenen hamur 8 eşit parçaya ayrılır. Unlu zeminde tatlı tabağından biraz küçük çapta açılır.

# Küçük teflon bir tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı konur, kızıca hazırlanan hamur yerleştirilir, iki yüzü pembe renkte pişirilir. Diğer kalan hamurlar da bu şekilde hazırlanır.

# Servis yapılacağı zaman tabağa pişmiş hamur yerleştirilir, ortasına sıcak tavuklu harç konur, arzu edilen şekilde süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder