3 Temmuz 2012 Salı

Tavuklu Karnıyarık Pidesi

Malzemeler:



3 adet yufka

400 gr. tavuk diyet göğüs

1 adet soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 kavanoz hazır garnitür

1 adet yumurta

1 adet kabartma tozu

3 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Arzuya göre tuz, karabiber, köri



Yapılışı: Yemeklik olarak doğranmış soğan yeteri kadar yağ konularak, bir teflon tavada üzeri pembeleşene kadar çevrilir. İçerisine kuşbaşı olarak doğranan tavuklar da ilave edilerek, tavuklar pişene kadar sürekli karıştırılır. Salça da ilave edilerek 1-2 dakika daha çevrilir. Ateşten indirilen tavuklu karışıma, suyu iyice süzülen garnitür de karıştırılarak bir kenarda soğumaya bırakılır. Bu arada ayrı bir kapta; kabartma tozu, yoğurt ve sıvı yağ bir kapta homojen bir karışım olana kadar çırpılır. Yufka temiz bir zemin üzerine serilir ve üzerine bu karışımdan sürülerek, kendi üzerine katlanır. Elde edilen yarım yufka 3 eşit parçaya kesilerek, geniş kısmına tavuklu harçtan konulur ve büyükçe bir sigara böreği sararmış gibi sarılır. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır ve tüm börekler fırın tepsisi üzerine alınır. Her bir böreğin üzeri bıçakla, içindeki tavuklu harç görünecek şekilde uzunlamasına yaklaşık 10 cm. kadar kesilir. Üzerine bir yumurta sarısı sürülerek, arzuya göre susam, çörekotu, haşhaş tohumu serpiştirilerek fırına verilir. 175 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.



Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder