11 Haziran 2012 Pazartesi

8- MELEKŞAHİ BILDIRCIN

8-MELEKŞAHİ BILDIRCIN
Duhaniye İmamı Selim Efendi Risalesi'nden

Yapılışı:
Patlıcanlar iki taraftan biraz kesilip kabukları soyulur ve yandan yarıya kadar ayrılır ve içleri hafif oyulur, bol tuza bulanıp yıkanır. Suları sıkılıp orta kızgınlıktaki yağda penbeleşinceye kadar kızartılır. Sonra istenen miktarda bıldırcın iyice temizlenir, patlıcandan kalan yağa konup rendelenmiş soğan suyu, tuz, karabiber ve domates ilâvesiyle pişirilir. Piştikten sonra çıkartılıp patlıcanların içine yerleşilir, üzerleri yine patlıcanla kapatılır, domates, kekik ve kurutulmuş rezene ilâve edilip orta hararetteki fırına verilir. Patlıcanlar sertleşmeye başlayınca çıkartılıp servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder