26 Haziran 2012 Salı

Domates Tatlısı

[Resim: domates_tatlisi.jpg]

MALZEMELER

10 adet oval domates

1,5 su bardağı toz şeker

2 adet çubuk tarçın

10 gr karanfil

100 gr findık (tarçınla karanfilin yerine kızamık şekeri olabilir)

Süslemek için yeşil fıstık, hindistancevizi

2-3 adet limon tuzu





HAZIRLANIŞI

Domatesleri yıkayıp sıcak suya atın. 5 dakika suda bekletin. Çıkarıp kabuklarını soyun. Ortasındaki çekirdeklerini ayıklayın. İçine 2-3 adet fındık koyup karanfille ağzını kapatın.

Ayrı bir tencereye şekeri üzerini örtecek kadar az suyla ateşe koyun. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. İçine tarçın, karanfil, çok az da kırmızı şeker boyası koyun. Şurup koyulaşmaya başlayınca domatesleri içine koyun. Ocağın altını kısın.

Domatesler şurubu çekmeye başlayınca 2-3 adet limon tuzu koyun. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Üzerini fındık, yeşil fıstık, hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder