26 Haziran 2012 Salı

Çıngıllı Mantı

[Resim: manti.jpg]

Gereçler:

MALZEMELER- Hamuru için

1 Adet Yumurta

Bir tutam tuz

5 Bardak su

Alabildiğince un 1 Adet tavuk göğsü (Derili)

Kaynatmak için su

tuz

3 Yemek kaşığı tereyağ veya margarin

Yapılışı:

Unun ortası açılır. İçine yumurta, tuz, su ve alabildiğince un konur ve hamur yoğrulur. Kulak memesinden az daha fazla olacak. Daha sonra hamur 4 eşit parçaya bölünür. Topaklar birer birer açılır her açtığımız hamur önce boyuna sonra enine kesilir. (Kayseri mantısı hamuru gibi) daha sonra her bir küçük kare iki yanından tutularak ortas çukur kalacak şekilde sıkılır. Tüm hamurlara aynı işlem yapıldıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir. Fırına verilir. pembeleşinceye kadar pişirilir. soğuduktan sonra hamular birbirinden ayrılır. Diğer tarafta bir tencerede tavuk haşlanır. haşlanan tavuk tencereden çıkarılır ve tiftilir.Kaynayan suya kızaran mantılar atılır. içine biraz tuz ve yağ eklenir. haşlamaya bırakılırç Daha sonra pişen mantı servis tabağına alınır üzerine tifttiğimiz tavuklar konur ve arzuya göre üzerine karabiber serpilir. AFİYET OLSUN.





alinti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder