26 Haziran 2012 Salı

KARNABAHAR SALATA

MALZEMELER



1 adet orta büyüklükte karnabahar

10-12 adet siyah zeytin

1.5 fincan zeytinyağ

3-4 dilim limon

1 limonun suyu

1 adet havuç

tuz









HAZIRLANIŞI



Karnabaharın kökünü ve yapraklarını kesin, temizleyip iyice yıkadıktan sonra parçalara bölmeden tuzlu suda bir süre haşlayın.Sonra tencereden alıp, suyunu süzün ve kanabaharı zedelememeye özen göstererek servis tabağına yerleştirin. Havucun üzerini kazıyıp, yıkayın ve tuzlu suda haşlayın. Daha sonra havucu dilimleyip, sevis tabağının kenarlarına dizin. Tabağı limon dilimleri ve zeytinle süsleyin. Bir kapta tuz, limon ve zeytinyağını karıştırıp birbirine yedirin ve bunu havuç dilimleri ile karnabaharın üzerine döküp, karnabahar soğuyuncaya dek bekleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder