26 Haziran 2012 Salı

Haşhaşlı Çörek Tarifi

[Resim: 590_500]

Malzemeler

4 Çorba kaşığı zeytinyağı

3 Çorba kaşığı ezilmiş haşhaş

2 Adet ekmek hamuru

Hazırlanışı Bir kabın içinde zeytinyağı ve ezilmiş haşhaşı karıştırın.

Ekmek hamurunu yağlanmış bir tezgahta elinizle büyükçe açın.

Üzerine zeytinyağı ile karıştırılmış haşhaşı, kaşık yardımıyla sürün.

Bıçak yardımı ile dilimler halinde kesip, bükerek yağlanmış tepsiye dizin.

220 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.

Fırından çıkarmadan üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve bu şekilde 5 dakika daha fırında pişirin.

Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder