26 Haziran 2012 Salı

BEKAR PATATES

MALZEMELER



4 adet haşlanmış patates

1 adet haşlanmış havuç

1 kase yoğurt

1 kaşık mayonez

1 tatlı kaşığı domates salçası

4 diş sarımsak

tuz,

2 çay kaşığı nane,

1 çay kaşığı dövülmüş pul biber

1 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Bir tutam maydanoz







HAZIRLANIŞI



Haşlanmış patatesler ile havuç sıcak sıcak soyulur ve salata yagibi doğranır.Tuzlanarak derin bir servis tabağına yerleştirilir. Yoğurt,

mayonez ve tuzla dövülmüş sarımsak iyice karıştırılır. Bu karışıma nane ve pul biber eklenerek patates ve havuçların üzerine dökülür, fakat karıştırılmaz. Diğer yanda eritilen yağın içine sıvıyağ ve salça konarak pişirilir. Yoğurtlu karışımın üzerine şekilli olarak kaşıkla dökülür. Maydanozla süslenip hemen servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder