26 Haziran 2012 Salı

Karagöz Tatlısı Tarifi

[Resim: karagoz-tatlisi2.JPG]

Malzemeler



1 su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı pudra şekeri

1 su bardağı ince kıyılmış fındık

2 çorba kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Şerbeti için;

500 gram şeker

2,5 bardak su

Çeyrek limonun suyu

1 paket vanilya



Hazırlanışı



Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.Yağ,yumurta,yoğurt,pudra şekeri,kabartma tozu ve aldığı kadar unla ele yapışmayacak bir hamur yapın.Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparın.Bu parçaya kakaoyu ve hamurun alacağı kadar fındık ilave edin(1Çay bardağı kadar fındık ilave ettim)Diğer yanda sade hamuru tezgahta açıp rulo haline getirdiğiniz kakaolu hamuru ortasına koyun ve sarın.1 Parmak kalınlığında kesin 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin.üzerine soğuk şerbeti dökün.4 saat kadar dinlendirip üstüne fındık kırığı serpip servis yapın

[Resim: karagoz-tatlisi.JPG]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder