26 Haziran 2012 Salı

Patates Püreli Et Sote

[Resim: 1.JPG-300x225.jpg]

Malzemeler:



Et sote için:



1 kilogram dana kuşbaşı et



3 adet kuru soğan



3 adet çarliston biber



2 adet domates



1 tatlı kaşığı biber salçası



1 yemek kaşığı domates salçası



1 çay bardağı sıvı yağ



Tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon ve isteğe göre diğer baharatlar



Püre için:



7-8 tane orta boy patates



1 yemek kaşığı tereyağ



öbd su bardağı süt



1 su bardağı rendelenmiş kaşar





Yapılışı:



Kuşbaşı doğranmış etimizi düdüklü tencerede 25 dakika haşlayalım.



Başka bir tencerede patatesleri de (kabuklu bir şekilde) yumuşayıncaya kadar haşlayalım.



Yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi sıvı yağda kavuralım.



Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.



Salçayı,baharatları,domatesi ve haşladığımız eti , soğanı ve biberi kavurduğumuz tencereye ilave edip kavurmaya devam edelim.



Hiç su ilave etmeden,kısık ateşte, tüm malzemeler iyice karışana kadar, yaklaşık 10 dakika pişirmeye devam edelim.



Püreyi hazırlamak içinse; haşladığımız patatesleri soyalım ve robottan geçirelim.



Bir tencereye tereyağını koyup eritelim, içine patatesleri ilave edelim ve bir kaç dakika karıştıralım.



Azar azar sütü ilave ederek karıştırmaya devam edelim.



Süt ile patates tamamen birbirine karışınca, yani tencere de sütü göremez duruma gelince kaşar peynirini ekleyelim.



Karıştırarak peynirin patatesle özleşmesini sağlayalım ve ocaktan alalım.



Servis tabağına püre ve et soteden istediğimiz miktarlarda yan yana koyup servis yapalım.



Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder