11 Haziran 2012 Pazartesi

6- YUFKALI DÖRÜZZİYAFE KÖFTESİ (OSMANLI)


6-YUFKALI DÖRÜZZİYAFE KÖFTESİ (OSMANLI)

 
Malzemeler: (6 kişilik)
2 yufka,
200 gr tavuk eti
150 gr dana eti
100 gr kuzu eti
1 yumurta,
2 soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
4 dilim bayat ekmek
Yarım demet maydanoz 

Yapılışı:
Tavuk, dana ve kuzu etini derin bir kaba alın. Yumurta, rendelenmiş soğan, ekmek içi kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Kıyma makinesinde bir kez çekin ve fıstığı ilave edip iyice yoğurun.
Elde ettiğiniz köfte harcını rulo haline getirip yufkayla sarın. Bu şekilde buzdolabında yarım saat dinlendirin. 2-3 cm genişliğinde dilimler kesip şişlere dizin. Kömür ateşinde veya ızgarada pişirip sıcak olarak servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder