26 Haziran 2012 Salı

Kabak Yağlısı

[Resim: 590_500]

Malzemeler

2 adet yeşil kabak (veya bir dilim kırmızı tatlı kabağı)

1 adet kuru soğan

Yarım demet dereotu

1 paket tek kullanımlık( instant )kuru hamur mayası

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı Kabak ve kuru soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin, dereotunu ince ince kıyın

Rendelediğiniz kabak, soğan ve dereotlarını yoğurma kabına alın üzerine tuz, maya ve aldığı kadar un ilave ederek kabağın kendi suyu ile çok sert olmayacak şekilde hamur yoğurun.(yoğururken su koymayın, kabağın kendi suyu ile yoğuracaksınız)

Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek, sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.(hamurun hacmi iki katına çıktığında hamur yeterince mayalanmıştır)

Sıvıyağ ile elinizi yağlayıp, hamurdan küçük parçalar kopartın, hamuru elinizle biraz açtırdıktan sonra bol kızgın yağda kızartın

Not: kabak yağlısını kış mevsiminde tatlı kabağı ile yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder