11 Haziran 2012 Pazartesi

7- DARÜZZİYAFE KÖFTESİ


7-DARÜZZİYAFE KÖFTESİ 
Malzemeler:
200 gr tavuk eti
150 gr. dana eti
100 gr. kuzu eti
100 gr mantar
2 yufka
1 yumurta
2 baş soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
100 gr. file fıstık
4 dilim bayat ekmek
1/2 demet maydanoz 

Yapılışı:
Yufka dışındaki bütün malzemeleri birlikte iyice karıştırarark hepsini bir kez kıyma makinesinden geçirin, karışımı iyice yoğurun, daha sonra rulo şeklindeki yufkaya sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Yufkaya sarılmış köfteyi 2-3 santim genişliğinde keserek şişlere dizin. Kömür ateşinde ızgara yapıp pilav ve püreyle servis yapın.
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder