26 Haziran 2012 Salı

Portakal Soslu Kek Tarifi

Gereken Malzemeler:

3 adet yumurta,

7 çorba kaşığı tozşeker,

7 çorba kaşığı un,

1 çay kaşığı kabartma tozu,

1 portakal kabuğunun rendesi ve suyu.



Sosu için;

2 portakal suyu,

1 portakal kabuğu rendesi,

5 yemek kaşığı tozşeker.



Hazırlanışı:

Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Sarıları toz şeker ile köpük haline gelinceye kadar çırpın. Beyazları kar haline gelinceye kadar çırpıp, un ve kabartma tozunu eleyin. portakalın suyunu sıkıp, kabuğunu rendeleyin. Hamura ilave edin. Yağlanmış kalıba döküp, 180öb0C ısıtılmış fırında, 20-25 dakika pişirin. Kek fırından çıkınca, kalıptan çıkartın. 2 portakal suyu, 1 portakal kabuğu rendesi ve şekeri kaynatıp, sıcakken kekin üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder