13 Haziran 2012 Çarşamba

ERİK KURUSU HOŞAFI

ERİK KURUSU HOŞAFI 

Hangi cins erik olursa olsun bunları yıkayıp, şekerini koyup sıcak su ile haşlayınız. Ancak eriğin cinsine göre iyice yumuşayıncaya ve rengini verinceye dek tencerenin ağzı kapalı tutulmalıdır. Hoşaf piştikten ve ateşten indirildikten sonra kâselere koyarken önce erik tanelerini koymalı, sonra suyu süzüp koymalıdır. 

Not: Eğer erik hoşafının daha tatlı olmasını istiyorsanız suyun yarısını ya da daha fazlasını ayırıp kalan miktara diğer adi su karıştırıp kâseye koymak gerekirse de bu halde şeker ile tekrar kaynatılmayıp sonradan kestirilmiş soğuk şeker karıştırmakla yetinilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder