26 Haziran 2012 Salı

Patlıcanlı Çöp Kebabı

[Resim: 130-34patlicanli_cop_kebabi.jpg]

Malzemeler:



1 kilo patlıcan

0öb85 kilo domates

0öb85 kilo biber

0öb85 kilo kıyma

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

2-3 kaşık tereyağı

Sıvı yağ

Tuz





Yapılışı:



Patlıcanları alaca alaca soyup uzunlamasına 1cm kalınlığında kesiyoruz. Kestiğimiz patlıcanları 5 dakika kadar tuzlu suda beklettikten sonra sudan geçirip önceden ısıttığımız yağda kızartıyoruz.



Diğer tarafta kıymayı; tuzöb8 karabiberöb8 kırmızı pul biberleöb8 harman yapıp köfte kıvamına getiriyoruz ve köftelerimize ceviz büyüklüğünde şekil veriyoruz.



Daha sonra köfteleri patlıcanlarımızın arasına koyup rulo şeklinde kıvırıyoruz. Üzerinin açılmaması için kürdan takıyoruz. Daha sonra dilimlediğimiz domateslerimizi ve biberlerimizi üzerine koyuyoruz. İsteğe bağlı olarak fırında veya ocakta pişirmeye alıyoruz. Yine isteğe bağlı olarak üzerine zeytinyağı gezdirebiliriz. Bu farklı bir lezzet katabilir.



Hepinize afiyet olsunöb8 şifa olsun inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder