12 Haziran 2012 Salı

1- PADİŞAH USULÜ TAVUK


1-PADİŞAH USULÜ TAVUK 
 
Malzemeler:
2 kg'lık tavuk (temizlenip, 4 parçaya bölünmüş)
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1+1/2 tatlı kaşığı karabiber
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı un
1+1/2 su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı badem (ince kıyılmış)
180 gr (3/4 su bardağı) krema

Yapılışı:
Tavuk parçalarının üstüne 1/2 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 tatlı kaşığı biber serpip, bir kenara bırakınız.
Büyük bir tavada tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca tavuk parçalarını koyup 5-6 dakika, her yanları iyice kahverengileşene kadar kızartınız. Tavuk parçalarını delikli kepçeyle tavadan alıp, bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayınız.
Soğan ve sarımsağı tavaya koyup, arasıra karıştırarak 3-4 dakika pişiriniz. Domates salçası ve unu ekleyip, birkaç saniye iyice karıştırınız. Tavuk suyunu katıp, sürekli karıştırarak kaynatınız. Kaynayınca tavuk parçalarını yeniden tavaya koyup, bademleri ekleyiniz. İyice karıştırıp sosa bulanmalarını sağladıktan sonra, tavanın kapağını kapatarak, ateşi iyice kısınız. 50 dakika, tavuk parçaları yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Tavuk parçalarını delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız. Kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 tatlı kaşığı biberi tayadaki sosa katıp, kremayı ekleyerek iyice karıştırınız. Tavayı ateşten alıp, sosu tavuğun üstüne dökerek servis ediniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder