11 Haziran 2012 Pazartesi

7- YAŞMAKLI ISPANAK (OSMANLI)

7- YAŞMAKLI ISPANAK (OSMANLI)

Malzemeler: (6 kişilik):
1,5 kilo ıspanak,
ince kıyılmış 4 tane orta boy soğan,
tepeleme dolu 3 çorba kaşığı margarin,
yarım su bardağı süt,
çırpılmış 4 yumurta,
1 kaşık yağ,
tuz,
karabiber. 

Yapılışı:
Ispanağı iyice yıkadıktan sonra kaynar suda 5 dakika haşlayıp suyunu süzün, soğutun. Sonra sıkarak kalan suyu akıtın ve ince ince kıyın. 3 kaşık yağda soğanları 5 dakika kavurun. Ispanak, tuz, biber, sütü koyup 20 dakika kadar karıştırarak kavurduktan sonra bunu içi yağlanmış bir tepsiye yayın. Çırpılmış yumurtayı ıspanağın üzerine yayın, onun da üzerine kızdırılmış bir kaşıkyağ dökün. Ağır ateşte 5 dakika demlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder