26 Haziran 2012 Salı

Pirinç Keki

[Resim: 00142698.jpg]



Gereçler:

İki bardak pirinç unu

3/4 bardak kaynar su

tuz

şeker isteğe göre:

susam

kakao

pudra şekeri

hardal tozu

kırmızı biber







Pirinç ununa yavaş yavaş sıcak suyu ekle, bir yandan da kaşık ile karıştırın. Tuz ve şekeri ekleyin. Elle hamuru yoğurun, eğer hamur çok yaş ise pirinç unu ilave edebilirsiniz.Hamuru plastik bir buzdolabı poşetine koyun ve şekillendirin. Büyük Bir kapta su kaynatın. poşetten çıkardığınız hamuru 18-20 tane bezeye ayırın. Elinizle içini açın ve içine isterseniz, ceviz, tarçın, elma, ezilmiş barbunya vs. tuzlu veya tatlı iç koyunuz.



İsterseniz içsiz de yapabilirsiniz. İçsiz yaptığınızda silindir şekli de verebilirsiniz.



Bunları kaynayan suya koyun. Pişenler yüzecektir. Yüzene kadar 2-4 dakika pişirin ve büyük bir kapta hazırladığınız soğuk suya ekleyin sonra süzdürün. Kekleri isteğe göre istediğiniz tozlara bulayın. Afiyet olsun.



alinti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder