3-ACEM PİLAVI
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
500gr kuşbaşı et
3 su bardağı et suyu ya da sade su
2 orta boy soğan
6 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı çamfıstığı
4 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı kakule
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil
tuz
Hazırlanışı:
Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin, sonra iyice yıkayın ve
suyunu süzün.Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin. Şişmeleri için yarım
saat ılık suda bekletin.Kakulelerin kabuklarını ayıklayıp tohumlarını
havanda dövün.Soğanları ufak ufak yemeklik doğrayın. Geniş bir
tencerede önce
yağın yarısını eritin ve etleri kavurmaya başlayın. Et, suyunu salıp
tekrar çekince soğanları ekleyin, hafif tuzlayın ve soğanlar
pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereye bir bardak sıcak su ekleyin.
Etler ve soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar, arada bir suyunu kontrol
ederek kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.Etler pişince tencereden
alın, fazla suyunu süzün ve pilavı pişireceğiniz, yayvan bir tencereye
aktarın.Tüm baharları - + kuş üzümü ve çamfıstığını- ekleyin,
etlerle iyice karıştırın. Yıkanmış pirinçleri etlerin üstüne dökün ve
hiç karıştırmayın, et ve pirinç ayrı tabakalar halinde kalsın. 3 su
bardağı suyu kaynatın, biraz tuzla kalan yağı ekleyip tencereye dökün.
Tencerenin kapağını kapatın ve önce orta sonra kısık ateşte, pirinçler
suyunu çekinceye kadar 10-15 dakika pişirin. Pilavı ateşten alın, ağzını
bezle örtün, kapağını kapatın ve bırakın 20 dakika dinlensin.Sonra
büyük bir servis tabağını tencerenin üstüne kapatın, tencereyi
ters çevirin ve Acem Pilavı'nı üstündeki etlerle birlikte servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder