11 Haziran 2012 Pazartesi

11- İNCİK YAHNİSİ


11-İNCİK YAHNİSİ 
  Malzemeler: 
1 kg koyun inciği
1 adet iri kuru soğan
Tuz, karabiber, kimyon 

Yapılışı:
Soğan rendelenir, sıkılır, sadece suyu kullanılmak üzere ayrılır. İncikler bir kaba konur, üzerine soğan suyu eklenir, 1 saat kadar bekletilir. Daha sonra tencere hızlı ateşte kızdırılır ve soğan suyuyla birlikte incikler atılır. Tahta kaşıkla kızarana kadar ara sıra karıştırılır. Ateş kısılır, tuz, karabiber ve kimyon eklenir. Kapak kapatılır, yaklaşık yarım saat daha pişirilir.
Not: Bu yemeğe ilave yağ konmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder