TC Kültür Bakanlığı
Koyun etinin mutlak gerdan yani boyun kısmı olması şarttır.Temizce boyun yıkanıp dört beş parça kesilerek kızgın sadede şöylece karartılır.Ne pek kuruyacak kadar ve ne de kızarmamış denmeyecek kadar bu vechile kızaran parçalar bir tencereye çıkarılarak mezkûr sade içinde iki nihayet üç tane de soğan çentilerek nar gibi kızartılır.Ve soğan da tencereye dökülür.
Bununla beraber kızartan yağdan da hemen iki üç kaşık miktarı yine tencereye
İşte böylece tertip edilen yahni piştikte ateşten indirilir.Ve hemen sahanlara çıkarılarak yenibahar ve tarçın gibi veyahut tarçın çiçeği tozu üzerine serptikten sonra sofraya getirtilir.Filhakika diğer et’imeye nispeten pek hoş olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder