11 Haziran 2012 Pazartesi

9- SULTAN REŞAT PİLAVI

9- SULTAN REŞAT PİLAVI 
 
Malzemeler:
Pirinç 2 su bardagi (360 gram)
Su 4 su bardagi (800 gram )
Margarin 6 yemek kasigi (60 gram)
Tuz 2 1/2 tatli kasigi (15 gram)
Sogan 1 orta boy (60 gram )
Ekmek (bayat) 1 ince dilim (20 gram)
Kiyma 2 1/4 çay bardagi (200 gram)
Kara biber 1/2 tatli kasigi (1 gram)
Un 2 yemek kasigi (12 gram )
Sivi yag 1 1/2 yemek kasigi (15 gram)
Domates 3 küçük boy (300 gram)

Yapılışı:
Pirinci yika, süz. Suyu bir tencereye koy, yag ve 2 tatli kasigi tuz ekle, kaynat, pirinci kat, karistir. Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Sogani soy, yika, rendele. Ekmek içini islat, sik. Kiymayi, sogani, ekmek içini, kalan tuz ve kara biberi karistirip iyice yogur, findik iriliginde yuvarla. Bir tepsiye un serp, köfteleri koy, hafifçe sallayarak unla. Teflon tavada sivi yagi isit, köfteleri koy, kizart, baska bir kaba al. Domatesleri yika, rendele, köftelerin pistigi tavada kisik ateste kapagi kapali olarak 10 dakika pisir, köfteleri yeniden koy, 5 dakika daha pisir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder