9-
SULTAN REŞAT PİLAVI
Malzemeler:Pirinç 2 su bardagi (360 gram)
Su 4 su bardagi (800 gram )
Margarin 6 yemek kasigi (60 gram)
Tuz 2 1/2 tatli kasigi (15 gram)
Sogan 1 orta boy (60 gram )
Ekmek (bayat) 1 ince dilim (20 gram)
Kiyma 2 1/4 çay bardagi (200 gram)
Kara biber 1/2 tatli kasigi (1 gram)
Un 2 yemek kasigi (12 gram )
Sivi yag 1 1/2 yemek kasigi (15 gram)
Domates 3 küçük boy (300 gram)
Yapılışı:
Pirinci yika, süz. Suyu bir tencereye koy, yag ve 2 tatli kasigi tuz ekle, kaynat, pirinci kat, karistir. Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir, üzerine peçete koyup 20
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder