11 Haziran 2012 Pazartesi

4- TAZE FASULYE MÜCVERİ

4-TAZE FASULYE MÜCVERİ 
 
Malzemeler:
500 gr fasulye
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
3 dal taze soğan
3 yemek kaşığı beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
2 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için) 

Yapılışı:
Fasulyeler çok ince şekilde doğranıp kaynar suda 3 – 4 dakika haşlanır soğutulur. Suyu süzdürüldükten sonra içine maydanoz, dereotu, taze soğan ince doğranıp karıştırılır. Un, yumurta, peynir, tuz, karabiber ilave edilip akıcı bir hamur haline getirilir. Kızgın yağda kaşık yardımı ile dökülüp pişirilir. Sıcak servis edilir. Yoğurt ile servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder