11 Haziran 2012 Pazartesi

4- PEYNİRLİ KABAK DOLMASI



4-PEYNİRLİ KABAK DOLMASI 
  Malzemeler: 
6 adet kabak
1 küçük kalıp beyaz peynir
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı pul biber
6 ince dilim salam
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su 

Yapılışı:
Kabaklar ortadan kesilir ve oyulur. Salça ve su dışındaki tüm malzemeler ezerek karıştırılır. Kabaklara peynirli iç doldurulur. Dolmalar tencereye dizilir. Üzerine salçalı su gezdirilir.Tencerenin kapağı kapatılır. Orta-kısık ateş arası konumda yarım saat kadar pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder