11 Haziran 2012 Pazartesi

4-NOHUT EZMESİ

4-NOHUT EZMESİ 

Malzemeler:
Malzemeler (4 porsiyon için)
Nohut (1 su bardağı) 200 gr.
Zeytinyağı (¼ su bardağı) 45 gr.
Çam fıstığı (1,5 çorba kaşığı) 25 gr.
Kuş üzümü (2 çorba kaşığı) 25 gr.
Tarçın (1 çay kaşığı) 10 gr.
Limon suyu (1 adet)
Tuz (1 çay kaşığı) 10 gr. 

Yapılışı:
Nohudu akşamdan ılık tuzlu suda ıslatın. Kuş üzümünü 1 saat suda bekletin. Nohudu haşlayıp süzün ve ezerek püre haline getirin. Diğer malzemeyi püre nohuda katıp karıştırın, istediğiniz şekli verip servise çıkartın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder