2-MEHMED ALİ PAŞA YAHNİSİ
Malzemeler:
1 kg dana eti (kuşbaşı doğranmış)
15 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
2 büyük soğan (doğranmış)
6 yumurta
350 gr nohut (bir gece suda bırakılarak süzülmüş)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı kimyon
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
4-5 su bardağı et suyu
1 kg dana eti (kuşbaşı doğranmış)
15 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
2 büyük soğan (doğranmış)
6 yumurta
350 gr nohut (bir gece suda bırakılarak süzülmüş)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı kimyon
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
4-5 su bardağı et suyu
Yapılışı:
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip ısıtınız. Yağı orta boy bir tavada kızdırıp soğanları 5-6 dakika
Tavayı ateşten indirip, içindekileri büyük bir güvece aktarınız.
Patates, yumurta (bütün olarak, kabuğuyla) nohut, sarımsak, kimyon, tuz, bilber ve üstlerini örtecek kadar et suyunu koyunuz.
Güveci sıkıca kapatıp, fırının en alt katında etler ve nohutlar yumuşayana kadar pişiriniz.
Yemeğinizi fırından çıkarıp güvecinde servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder