11 Haziran 2012 Pazartesi

2- KUL AŞI

2-KUL AŞI

Malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı dana eti
3 adet patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yeşil biber
2 adet kabak
2 adet taze kırmızı pul biber
2 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz 

Yapılışı:
Dana eti kuşbaşı doğranıp bir saat az suda haşlanır. Tüm sebzeler ateşte közlenir. Közlenen sebzelerin kabukları soyularak kuşbaşı doğranır. Doğranan sebzeler karıştırılıp servis tabağına alınır ve soğumaması sağlanır. Haşlanan etler tereyağında kırmızı pul biber ve karabiberle kavrulur. Servis tabağındaki közlenmiş sebzelerin üzerine kavrulan etler konularak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder