11 Haziran 2012 Pazartesi

15- PEYNİRLİ KABAK DOLMASI (OSMANLI)


15-PEYNİRLİ KABAK DOLMASI (OSMANLI) 
  Malzemeler: 
6 adet kabak
200 gr. lor peyniri
1 kalıp koyun peyniri
Yarımşar demet maydanoz, dereotu, taze nane
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber 

Yapılışı:
Kabaklar soyulur, enine 3 parçaya kesilir, oyulur, tuzlanır. Lor peyniri, koyun peyniri, ince kıyılmış yeşillikler ve karabiber yoğrulur. İç kabaklara doldurulur, tencereye kabaklar dizilir, üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir, 1 su bardağı sıcak su gezdirilir, kısık ateşte 25-30 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder