11 Haziran 2012 Pazartesi

11- MEDFUNE

11-MEDFUNE
 
Malzemeler: 
2 orta boy soğan
500 gr kıvırcık koyun eti
600gr kemer patlıcanı
1 adet limon suyu 

Yapılışı:
Patlıcanların sap kısmını keserek temizleyin. Kabuklarını alaca soyup 2 cm kalınlığında halka halka doğrayın. Tencerede tuzlu su kaynatıp, patlıcanları içine atarak 1-2 dakika bekleyin. Etleri biraz tuz soğanla karıştırın. Haşlanan patlıcanları süzdürerek sudan alın. Bir tencereye dizin. Üzerine etleri yayın. Limon suyunu üzerine gezdirin. Tencerenin içindeki malzemenin üzerine gelecek kadar su ekleyin. Bir taşım kaynatın ateşi kısın bir saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder